2009. június 5.

Tejfölös krumplileves


Pudingos csigákat sütöttem másodiknak (recept hamarosan) és mivel ez több időt vett igénybe, mellé csak valami gyors és egyszerű levest gondoltam. Többször szemeztem már ezzel a tejfölös levessel, remek recept található többek közt Zsúrkenyér és Anihami oldalán, The Chef Viki pedig bugyantott tojással készítette a legutóbbi VKF!!!-re :)
A miénk így készült:
HOZZÁVALÓK:
50 dkg krumpli kockákra vágva
1 közepes fej hagyma apróra vágva
2 szelet füstölt szalonna
3 ek. tejföl
1 ek. liszt
fűszerek: só, bors, fél tk. pirospaprika, 8 köménymag, kis majoranna és egy kisebb darab babérlevél
ELKÉSZÍTÉS:
A szalonnát apró kockákra vágom és kevés olajon addig pirítom, amíg kiengedi a zsírját. Hozzáadom a hagymát és kb. 5 perc pirítás után megszórom a pirospaprikával. Hozzákeverem a krumplit és felöntjük vízzel. Fűszerezzük majd lefedve, időnként megkevergetve puhára főzzük a krumplit. Ezután a tejfölt kikeverjük a liszttel, kis tejet is adhatunk hozzá. A levesből kicsit merünk hozzá, elkeverjük, majd szűrő segítségével a levesbe öntjük. Jól elkeverjük, pár perc forrás után kész is.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails